Alt-Text

Technische info in verband met afloop / uitsnit

Als je een buttonontwerp maakt of een afbeelding doorstuurt zou je rekening moeten houden met 2 afmetingen: 

- het "buttonformaat" 
- de "afloop" of "uitsnit" 

Het buttonformaat is de eigenlijke afmeting van je button. Dit is dus de afbeelding die je werkelijk zal kunnen zien op je button. 

De uitsnit is een uitbreiding van het eigenlijke buttonformaat. Deze uitsnit zal op de afgewerkte button niet meer zichtbaar zijn en zorgt ervoor dat er zich geen witte randen vertonen op de button. 

Volgende illustratie zal veel verduidelijken: 

De uitsnit is verschillend voor alle buttonformaten: 

25mm: uitsnit 33,5mm
32mm: uitsnit 41,5mm
38mm:
uitsnit 46,5mm
44mm: 
uitsnit 53,0mm 
55mm: 
uitsnit 66,5mm
75mm: uitsnit 88,0mm 

Volgende voorbeelden tonen wat wel en wat niet mag: 

Dit is een voorbeeld van een 25mm button met een afloop van 33,5mm 

Zorg ervoor dat je afbeelding mooi gecentreerd staat binnen het buttonformaat zodat je afbeelding er niet afvalt zoals bij het voorbeeld rechts. 

Zorg ervoor dat je de achtergrondkleur van je afbeelding ook laat verderlopen in de uitsnit zodat er geen witte randen op je button verschijnen, zoals bij het voorbeeld rechts. 

Let er ook op wanneer je een foto gebruikt dat deze eveneens een uitsnit moet hebben. Vermijd dus dat er delen van je button wegvallen door deze uitsnit te voorzien. 

Volgende bestandsformaten kunnen aangeleverd worden: .pdf, .eps, .ai, .tif, .psd, .jpg, ... Zorg ervoor dat wanneer u gebruik gemaakt van afbeeldingen, deze steeds een minimale resolutie van 300dpi hebben, optimaal een hogere resolutie. De aangeleverde afbeeldingen hoeven niet steeds de cirkelvorm te hebben zoals u hierboven ziet. U kan gerust een vierkante afbeelding doorsturen waarvan het middenstuk dan gebruikt wordt als afbeelding. 

Download hier onze .eps of .psd templates waarin u uw eigen button perfect kan opmaken! Let op, voor deze templates te kunnen gebruiken heeft u de programma's Adobe Photoshop of Adobe Illustrator nodig. U kan uiteraard ook in een ander programma uw button opmaken en het ontwerp in een gangbaar beeldformaat doorsturen. Indien u nog vragen heeft in verband met de aanlevering van de bestanden, contacteer ons gerust!